PRIMARIA COMUNEI VISANI

Judetul Braila

PREZENTARE LOCALA

    Satul Visani s-a format in jurul anului 1720-1730 cu un numar aproximativ de 8-10 asezari pe care le-a adus aici batranul cioban Visan, de unde si comuna a primit numele Visani. Satele care alcatuiesc comuna sunt: Visani, Ciineni-Bai si Plasoiu.
    Administrativ comuna Visani se afla asezata in partea de vest a judetului Braila, are o suprafata de 86.44 kmp facand parte din categoria comunelor de marime mijlocie din cadrul judetului si are ca vecini comunele:
  • Jirlau,
  • Galbenu,
  • Mircea Voda,
  • Faurei.
    Din punct de vedere fizico geografic - satul Visani se afla asezat pe malul stang al raului Buzau a carui lunca reprezinta limita dintre Cimpia Brailei si Cimpia piemontana a Rimnicului. Nu putini sunt cei care l-au apreciat si probabil il apreciaza si azi ca fiind "satul dinte ape" deoarece multa vreme a fost inconjurat din trei parti de ape: lacul Jirlau si meandre ale raului Buzau.
    Comuna are o forma neregulata si se prezinta ca o campie aproape neteda, formata din campuri si lunci, folosite pentru agricultura, avand un climat temperat continental, cu veri foarte calduroase si ierni friguroase.
    Fata de DN Braila-Faurei-Buzau-Bucuresti se afla la distanta de 9 km, iar fata de DN Buzau-Rimnicu Sarat-Focsani la 29 km. Prin modernizarea soselelor Faurei-Jirlau-Visani si Visani-Galbenu comuna noastra se poate folosi de cele doua drumuri nationale.
    Din punct de vedere al infrastructurii si transportului in comun, comuna Visani dispune de:
  • retea de telefonie
  • retea de electricitate
  • retea de televiziune prin cablu
  • retea de drumuri
    Legatura urbana se face cu ajutorul curselor de transport private.

    ECONOMIE

    Principala ocupatie a cetatenilor este agricultura (sunt mari producatori de legume, buni crescatori de animale).
    Suprafata comunei Visani este de 7710 ha. teren, din care teren agricol 5309 ha. (gospodariile populatiei 3984 ha, biserica 15 ha, scoala 10 ha, primarie 1316 ha.)
    Pe raza comunei se gasesc urmatoarele efective de animale: bovine 922 capete, ovine 3028 capete, porcine 859 capete