PRIMARIA COMUNEI VISANI

Judetul Braila

TURISM

    Statiunea Ciineni
   
Lacul Ciineni se afla in partea de sud - est a satului Ciineni, sat care apartine in prezent de comuna Visani. Datorita lipsei unui aport superficial permanent din bazinul de receptie si a unei legaturi cu raul Buzau, lacul Ciineni a urmat un proces de intensa salinizare. Rezerva de namol din lac, apreciabila (234.69 tone) si calitatile balneoclimaterice deosebite au determinat construirea unor stabilimente de bai inca de acum 80 de ani. Analizele apei si ale namolului sunt avizate medical de catre Ministerul Sanatatii, Institutul de Medicina Fizica, Balneoclimatologie si Recuperare Medicala Bucuresti, Ministerul Muncii si al Familiei si Institutul de Sanatate Publica Bucuresti. Dintre afectiunile care se pot trata la Ciineni, mentionam doar cateva:
  • afectiuniale aparatului locomotor de natura reumatismala degenerative si posttraumatica,
  • spondiloza cervicala, dorsala, lombara, in stadiu incipient, fara complicatii;
  • artrozele cu localizare la nivelul articulatiilor membrelor,
  • stari de convalescenta dupa fracturi ale oaselor membrelor,
  • afectiuni dermatologice,
  • afectiuni endocrine,
  • afectiuni vasculare in stadiu incipient.
    Deocamdata, oamenii suferinzi pot beneficia de tratament facand bai cu apa sarata si namol din lac. Cazarile se pot face in anotimpul calduros, in casute cu doua paturi, in corturi si la oamenii din sat.

    Statiunea Ciineni - la timpul viitor
    Va fi o statiune agroturistica. In final va dispune de o constructie in care se vor afla bucataria si sala de mese cu 50 locuri si sase camere cu cate 4 paturi. Se va amenaja o baza sportiva, cu terenuri de tenis, fotbal, handbal; vom avea conditii pentru organizarea de tabere pentru elevi si cantonamente pentru sportivi. In aer liber vom amenaja o terasa si o piscina.
    Lacul Ciineni are marele avantaj ca nu a fost poluat si cu siguranta nici nu va fi. De aceea este unul dintre cele mai bune lacuri, de acest fel din tara. Noi dorim sa valorificam acest dar de la Dumnezeu, in primul rand in folosul oamenilor. Cei ce vor veni la statiune trebuie sa se bucure de un mediu ambiant cat mai placut, iar noi vom face tot ce ne sta in putinta pentru realizarea acestui obiectiv. Nadajduim sa reusim.